Peşmerge Projesi'ndeki önemli detay: Helikopter

Peşmerge Bakanlığı yetkilileri, Amerikalı, İngiliz ve Alman yetkililerle kararlaştırılan 35 maddelik Peşmerge Ordusu projesi kapsamında askeri helikopterlerin de tedarik edileceğini söylediler.

Peşmerge Projesi'ndeki önemli detay: Helikopter

Peşmerge Bakanlığı personel şefi, Kurdistan Bölgesi’nin ABD, İngiltere ve Almanya ile birlikte uygulayacağı Peşmerge projesinin ana hedeflerinden birinin de yaralı askerleri taşınması ve Kürt Peşmerge güçlerinin lojistik ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla helikopterlerin tedarik edilmesi olduğunu söyledi.

Rudaw’da yer alan habere göre Peşmerge personel şefi Cabbar Yawer projenin ana parçalarından birinin Bakanlık bünyesinde bir hava kuvvetleri oluşturmak olduğunu belirtti.

Yawer, bu hava kuvvetleri ile yaralı askerlerin transferi ile lojistik ihtiyaçların giderilmesinin sağlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Pazar günü Kurdistan Hükümeti adına bir açıklama yapan Nuri Osman, Kurdistan Peşmerge güçlerinin 10 yıllık bir süre içinde birliğinin ve yeniden örgütlenmesini sağlayacak uluslararası bir plan konusunda anlaşıldığını dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta Kurdistan Bölgesi’ni ziyaret eden aralarında ABD, İngiltere ve Almanya’dan askeri yetkililerin bulunduğu bur heyet Başbakan Neçirvan Barzani’nin de aralarında bulunduğu Kürt yetkililer ile görüşme gerçekleştirmiş ve profesyonel Peşmerge ordusunun kurulması projesini masaya yatırmışlardı.