PJAK, iki üyesinin Süleymaniye’de öldürüldüğünü açıkladı

PKK’nin Doğu Kürdistan koluna bağlı iki gerillanın Süleymaniye’nin Pêncwên ilçesinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiği bildirildi.

PJAK, iki üyesinin Süleymaniye’de öldürüldüğünü açıkladı

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Eşbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Süleymaniye vilayetinin Pêncwên ilçesine bağlı Çem Şilêr bölgesinde iki gerillanın bir komplo sonucu öldürüldükleri kaydedildi.

İran ile son dönemde güçlü bir ilişki içerisinde olan PKK’nin Doğu Kürdistan kolu PJAK, iki gerillanın İran devletinin kiraladığı kişilerce öldürüldüğü iddia edildi.

Açıklamada şuifadelere yer verildi:  “İki kişi, bir grup arkadaşımızı görmek için Çem Şilêr bölgesine ziyarette bulundu. Bu kiralık kişiler, önceden hazırlanmış bir plan doğrultusunda arkadaşların yanına gittikten sonra fırsatını bulduklarını planlarını hayata geçiriyorlar. 4 Şubat 2021’de arkadaşlarımız Zagros Mani ve Şewger Çiya, insanlık dışı bir şekilde şehit düşürüldüler. Bu olay bir kez daha işgalci İslam Cumhuriyeti’nin insanlık karşıtı yüzünü gösteriyor.”

Öldürülen iki gerillanın birinin Sine kenti nüfusuna kayıtlı Ako Fetih(Şewger Çiya) diğerinin ise Kirmanşan nüfusuna kayıtlı Mehdî Rizayî(Zagros Mani) olduğu kaydedildi.