PKK Akre’de bir evi ateşe verdi

PKK mensuplarının Duhok'un Akre ilçesine bağlı Mimber köyünde bir vatandaşın evini yaktığı belirtildi.

PKK Akre’de bir evi ateşe verdi

Duhok’un Akre ilçesinden bildiren K24 muhabiri, PKK mensuplarının dün gece Mimber köyüne giderek, bir vatandaşın evinde zorla kalmak istediğini aktardı.

Muhabirimiz, ev sahibinin güvenlik gerekçesiyle PKK mensuplarına itiraz ettiğini ve Türk savaş uçaklarının evlerini bombalayabileceği uyarısında bulunduğu söyledi.

PKK’lileri evinden uzaklaştıran Akreli köylü, can güvenliği nedeniyle ilçe merkezindeki yakınlarının evine gitti, ancak PKK’liler sabah saatlerinde 5-6 kişilik bir grupla köye gelerek söz konusu vatandaşın nerede olduğunu sordu.

Ev sahibinin evde olmadığını öğrenen PKK’lilerin evi yaktığı öğrenildi.

Evi yakılan vatandaşın yakınları, hayvancılık ve bağ-bahçe işleriyle uğraştıklarını, siyasi meselelerle ilgilerinin olmadığını vurgulayarak, bölgelerinde huzur istediklerini söyledi.

Diğer yandan çevrede Hristiyan köyleri de dahil 16 köy bulunuyor ve tüm köylüler PKK’nin benzere eylemlerinden dolayı tedirgin.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığı Türkiye'nin saldırılarına zemin hazırlarken, başta Duhok olmak üzere başka vilayetlerde de çok sayıda köyün boşaltılmasına yol açtı.

/ K24