PKK, Binbaşı'nın hayatını kaybettiği Bitlis'teki şüpheli eylemi üstlendi

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Kuzey ve Güney Kürdistan’da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik eylemlerle ilgili yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Bitlis'te bir binbaşının yaşamını yitirdiği eylemi de sahiplendi.

PKK, Binbaşı'nın hayatını kaybettiği Bitlis'teki şüpheli eylemi üstlendi

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Kuzey ve Güney Kürdistan’da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik eylemlerle ilgili yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Bitlis'te bir binbaşının yaşamını yitirdiği eylemi de üstlendi.

Bitlis-Hizan yolu, Bitlis’in Tatvan ilçesi ve Xakurkê’de düzenlenen eylemlerde çok sayıda askerin öldürüldüğü ileri sürülen HPG BİM açıklamasında Binbaşı Zafer Akkuş'u hedefleyen eylem şu şekilde dile getirildi:

"Bir süredir Bitlis ile Hizan yolu üzerinde yol güvenliğini sağlamak amacıyla işgalci TC ordusu bir tepede kontrol noktası kurmuştur. Güçlerimiz, işgalci TC ordusunun konumlandığı bu tepedeki hareketliliği takip altına almıştır. 19 Temmuz günü saat 14.00’da güçlerimiz, bu tepeye doğru hareket eden işgalci TC ordusuna ait bir transite yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen araç tümden imha edilirken, içinde bulunan Bitlis Merkez İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Zafer Akkuş olmak üzere toplam 7 düşman askeri öldürülmüş, 5 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu taarruz helikopterleri ve zırhlı araçlar ile eylem alanı ve çevresini rastgele bir şekilde taramıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır."

PKK'nin bu eylemi sahiplenmesine rağmen, Bitlis'teki kaynaklarımız Binbaşı Zafer Akkuş'un hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili bir çok şüphenin barındığına dikkat çekmekteler.

Binbaşı Akkuş'un, Diyarbakır'da kimliği meçhul güçler tarafından katledilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile ortaklaşan bir profile sahip olduğunu dile getiren kaynaklar, söz konusu saldırıyı Bitlis bölgesinde güç kaybetmiş olan PKK'nin gerçekleştirme ihtimalini zayıf olarak değerlendirmekteler.

Eylemin gerçekleştiği zaman ve yerin böylesi bir eylem ve sonrası kaçış için uygun koşullara sahip olmadığını dile getiren kaynaklarımız, bu saldırının arkasında korucuların bulunduğunun konuşulduğunu vurgulamaktalar.

Kaynaklarımıza göre saldırı korucular tarafından gerçekleştirildi ve PKK'nin bu saldırıyla bir ilgisi bulunmamakta. PKK'nin bu saldırıyı sahiplenmesini ise, son süreçte TSK saldırılarıyla zor bir süreçten geçen mensuplarının moralini düzeltmek amaçlı üstlenildiği vurgulanmakta.

2 gerilla yaşamını yitirdi

Açıklamada 18 Temmuz günü saat 08.00’da TSK'ye bağlı savaş uçaklarının Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Talê alanını savaş uçakları ile bombalaması sonucunda 2 gerillanın yaşamını yitirdiği dile getirilerek, yaşamını yitiren gerillaların sicil bilgilerinin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı vurgulandı.