PKK, Diyarbakır'daki saldırıyı üstlendi

PKK, Diyarbakır'daki saldırıyı üstlendi

PKK, Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasındaki bölgede 7 orman işçisinin ölümüne sebep olan patlamanın sorumluluğunu üstlendi.

PKK’nin askeri kanadı HPG basın merkezi tarafından yapılan açıklamada, 12 Eylül günü Kulp-Muş yolu üzerinde yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 sivilin yaşamını yitirmesine ve 10 sivilin de yaralanmasına neden olan saldırının kendileri tarafından gerçekleştirilen “sabotaj eylemi” olduğu belirtildi.  

Açıklamada, yaşamını yitirenlerin sivil olmadığı, "odun kesme bahanesiyle" örgüt üyelerinin bulunuduğu bölgelere gönderilen “ajan-kontra” kişiler olduğu ileri sürüldü.

HPG basın mekezi ayrıca, sözkonusu kişilerin özel olarak Muş, Kulp ve Batman’dan getirilerek kendilerine karşı kullanılan “katil sürüsü” şeklinde değerlendirdi.

Ne Olmuştu?

12 Eylül akşamı gece saat 20:00 sıralarında Kulp'un Beyrok (Ağaçkorur) köyü mevkisinde odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak etmiş olayda Ahmet Ay (22), Mehmet Bozyel (17), İhsan Çelikbilek (43), Sinan Diğer (25), Abit Yıldız (22) ve kardeşi Ömer Yıldız (15) ile amcaoğulları Siraç Yıldız (26) adlı işçiler hayatını kaybederken 10 işçi de yaralanmıştı.