'PKK, Türkiye ile savaşına Şengal halkını dahil etmemeli'

'PKK, Türkiye ile savaşına Şengal halkını dahil etmemeli'

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Şengal 17'inci Çalışma Ofisi Sorumlusu Qadir Qaçax yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) Türkiye ile aralarında süren savaşa Şengal halkını dahil etmemesi gerektiğini belirtti.

Basnews'te yer alan habere göre Qadir Qaçax, Türk savaş uçaklarının dün Şengal'de ki PKK üslerini vurduğunu, bu saldırı sonucunda hayatını kaybeden ve yaralananların olduğunu ifade etti.

Qaçax açıklamasında, PKK'nin buradaki varlığının durumu daha da tehlikeli ve kritik bir duruma soktuğunu, kalma konusunda ısrarcı olması halinde bu türden saldırıların devam edeceğini, bu nedenlede bu bölgeden çıkması gerektiğini dile getirdi.

PKK'nin Türk savaş uçaklarının saldırı tehlikesinden dolayı üslerini sivil halkın içerisine götürdüğüne dikkat çeken Qaçax, PKK'nin bu şekilde kendisini korumayı hedeflediğine dikkat çekti.

Açıklamasının sonunda PKK'ye seslenen Qadir Qaçax, PKK'nin Türkiye ile olan savaşında, Şengal halkını kalkan olarak kullanmamasını ve tehlikeye atmamasını istedi.