PKK'den Erbil saldırısına ilişkin açıklama: Amatörce bir eylem!

PKK'den Erbil saldırısına ilişkin açıklama: Amatörce bir eylem!

PKK askeri komutanlarından Bahoz Erdal, Erbil’de Türk diplomata yönelik silahlı saldırıyı PKK’nin yapmadığını ileri sürdü.

PKK’ye yakın bir televizyon kanalına konuşan Bahoz Erdal, başkent Erbil’de Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli Osman Köse’ye yönelik silahlı saldırıya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Saldırıdan sonra gerçeği öğrenmek için açıklama yapmadıklarını belirten Erdal, Osman Köse’nin diplomat olmadığını MİT bünyesinde PKK’nin üst düzey yöneticilerine karşı operasyonları yönetmekle görevli olduğunu savundu.

Köse’nin KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Garib’in öldürüldüğü operasyonu da koordine ettiğini ileri süren Erdal, “Bu eylem daha çok yurtsever ve örgüte gönül vermiş gençlerin işine benziyor” dedi.

Erdal, “Bu saldırının PKK tarafından yapıldığı söyleniyor?” şeklindeki soruya, “PKK daha profesyonel eylemler yapar. Süleymaniye’de 2 MİT üyesinin yakalanmasına yönelik operasyon PKK gerillalarının özel operasyonuydu. Bu eylemin amatör yönleri var. Ama kim yapmışsa yapsın kutluyoruz, ellerine sağlık” diye konuştu.  

Erbil’deki Saldırı

Başkent Erbil’de 17 Temmuz’da bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli diplomat Osman Köse ile Beşdar Ramazan ve Nariman Osman adlı Kürdistan Bölgesi vatandaşları hayatını kaybetmişti.

20 Temmuz’da da saldırının faillerinden Mazlum Dağ ve Muhammet Bisksiz Erbil Asayişi ile Kürdistan Anti Terör Birimi tarafından yakalandı.

Saldırı başta Kürdistan Bölgesi hükümeti olmak üzere birçok kesim tarafından kınanarak Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve huzuruna yönelik bir eylem şeklinde değerlendirildi.