PKK’den Hatay’daki orman yangınına ilişkin açıklama

HPG’den yapılan açıklamada, Hatay ve İskenderun'daki orman yangınlarından kendilerinin sorumlu tutlmasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

PKK’den Hatay’daki orman yangınına ilişkin açıklama

PKK’nin askeri kanadı HPG, Hatay ve İskenderun’daki yangınlar hakkında PKK’yi suçlayıcı açıklamalara tepki gösterdi.

HPG’nin basın bürosundan yapılan açıklamada, "Hareketimiz PKK’nin Kürdistan ve Türkiye’deki işgal, sömürü ve talana son vermek için mücadeleye başladığı ve Önder Apo’nun Demokratik, Ekolojik, Kadın Özgürlükçü Paradigması ışığında bu mücadelesini devam ettirdiği herkesçe bilinmektedir” denildi.

Özellikle Hatay ve İskenderun gibi bölgelerdeki güçlerin savunma için ormanlara ihtiyacı olduğunun bilindiğine vurgu yapılan açıklamada, “Bu mesnetsiz açıklama ve haberlerin hiçbir gerçekliği bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Imatge

Hatay’daki yangın

Hatay’ın Belen ilçesindeki ormanlık alanda 9 Ekim’de başlayıp, Arsuz ve İskenderun ilçesindeki yerleşim yerlerine sıçrayan yangın 33 saat sonra kontrol altına alındı.

Sosyal medyaya yüklenen iki videoda geniş bir alanda etkisini sürdüren ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangının motolof kokteyli atılarak çıkartıldığı iddia edildi.

Hatay Valiliği, yangının sabotaj olduğuna yönelik bir delilin bulunmadığını açıkladı.

Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye genelinde yangının terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği hususunda bir yaygın kanaat söz konusu. Bu konudaki tahkikatımız devam ediyor" dedi.