PKK'den, Kewte Dağı'ndaki Türk Birlikleri'ne füze

PKK gerillalarının Kewte Dağı’nda konuşlanan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) füze fırlatması üzerine TSK'ye bağlı bir askeri uçağın Mergesor ilçesi üzerinde keşif uçuşu yapması bölgedeki insanları endişeye sevketti.

PKK'den, Kewte Dağı'ndaki Türk Birlikleri'ne füze

PKK gerillalarının Kewte Dağı’nda konuşlanan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) füze fırlatması üzerine TSK'ye bağlı bir askeri uçağın Mergesor ilçesi üzerinde keşif uçuşu yapması bölgedeki insanları endişeye sevketti.

Kurdistan Bölgesi'nin Başkenti Erbil’e bağlı Mergesor ilçesindeki Kewte Dağı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı bir askeri uçağın keşif uçuşu yaptığı bildirildi.

Rûdaw’a konuşan Mergesor Kaymakamı Ğafur Ahmed Maleswari, bugün öğleden sonra Kewet Dağı’nda konuşlanan TSK’ya ait güçlere bir füzenin atıldığını söyledi.

Ğafur Ahmed Maleswari, “İddiaya göre söz konusu füze PKK gerilaları tarafından atıldı. Olaydan sonra da Türk savaş uçağı bölgede alçak keşif uçuşu yaptı. Bu durum bölge halkında korku ve endişeye neden oldu” dedi.

Kewte Dağı, başkent Erbil’in Mergesor ilçesine bağlı Piran kasabasının Kolekan köyünün arkasında bulunuyor.

TSK, bir süre önce bölgede PKK’lilerin olduğu gerekçesiyle Kewte Dağı’nda karargah kurdu. Söz konusu karargahta özellikle sınır güvenliğinin korunduğu savunuluyor.