PKK’den MLKP’li Zeki Gürbüz için ‘intikam’ açıklaması

PKK, Rojava’nın Haseke kentinde MİT tarafından düzenlenen operasyonda öldürülen MLKP’nin Türkiye eski sorumlusu ve merkez komite üyesi Zeki Gürbüz için “intikam” açıklaması yaptı.

PKK’den MLKP’li Zeki Gürbüz için ‘intikam’ açıklaması
Foto:ANF

PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komite Üyesi Zeki Gürbüz ile MLKP’li Özgür Namoğlu’nun 3 Ocak günü Haseke’de düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiğini hatırlattı.

ANF’de yer alan açıklamada Ümit, “PKK olarak devrimcilerin intikamını alacağımızı, devrim düşmanlarından hesap sormaya devam edeceğimizi belirtiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı geçtiğimiz günlerde MLKP Suriye Sorumlusu olduğu belirtilen “Şoreş” kod isimli Zeki Gürbüz’ün Haseke kentinde MİT tarafından düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğünü duyurmuştu.

Haberde, “Suriye’de örgüte sızan saha ajanları" tarafından takip edilen Gürbüz’ün Haseke şehrinin kuzeyinde gerçekleştirilen nokta operasyonla öldürüldüğü belirtildi ancak tarih belirtilmedi.

Zeki Gürbüz, MLKP'nin silahlı yapılanması FESK’in sorumlusu olarak uzun yıllar faaliyet gösterdikten sonra 2008 yılında örgütün Türkiye sorumlusu olarak görevlendirildi. İtalya'ya gitmek üzere 2012 yılında Türkiye'den illegal yollarla çıkış yaptıktan sonra 2013 Şubat ayında Yunanistan'da yakalanarak cezaevine konuldu. Türkiye’nin Gürbüz'ün iade edilmesi taleplerine karşın Yunanistan tarafından iade edilmeyip 2013 Nisan'da denetimli serbestlikle salıverildi.

Gürbüz 2013'te Yunanistan'dan Suriye'ye geçerek tekrar MLKP'de yönetici olarak faaliyet göstermeye başladı. Gürbüz, MLKP askeri kanat sorumlusu iken, Suriye eski sorumlusu Baran Serhat kod Bayram Namaz'ın Mart 2019'da öldürülmesinin ardından örgütün Suriye sorumlusu olarak görevlendirildi.

Habere göre; Gürbüz, 2020'den itibaren kurulan MLKP Suriye Yürütme Komitesi Sekreteri ve Askeri Alan Sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

MLKP, HBDH içerisinde yer alıyor

Öncülüğünü PKK’nin yaptığı Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH) kuruluşu 12 Mart 2016 tarihinde Kandil’de ilan edildi.

HBDH bünyesinde PKK’nin yanı sıra Devrimci Karargâh, Devrimci Komünarlar Partisi (DKP), Maoist Komünist Partisi (MKP), Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP), Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birliği (MLSPB), Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) ve Türkiye Komünist Emek Partisi/ Leninist (TKEP-L) yer alıyor.