PKK'nin Peşmerge'ye saldırılarına tepkiler sürüyor

PKK’nin Peşmerge’ye yönelik saldırılarını kınayan Kürt aydın ve siyasetçiler, “PKK, Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğine saygı göstermeli” diyor.

PKK'nin Peşmerge'ye saldırılarına tepkiler sürüyor

K24’e konuşan Kürt aydın ve siyasetçiler, bütün Kürt parti ve kurumlarına birlik çağrısı yaparak, hiçbir tarafın Kürdistan Bölgesi topraklarında savaşa ve çatışmalara yol açmaması gerektiğini belirtti.

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Aras, Kürtlerin birbiriyle daha fazla diyalog kurabilmesi için PKK'nin silahlı çatışmayı bırakması gerektiğini söyledi.

Alaaddin Aras, şunları kaydetti:

“Ben öncesinde de PKK’nin silahları bırakmasını istiyordum. Eğer silah bırakılırsa, Kürtler daha fazla diyalog kurabilecek. Kürtler, sorunlarını konuşarak çözebilir. Konuşmadan, diyalog kurulmadan meseleler çözülmez. Umut ediyorum sorun çözülüyor. Kürdistan Bölgesi’nin özgürlük alanının fazla olması, kuzey Kürdistan’ı da olumlu etkileyecektir.”

Yazar İbrahim Kureken, PKK'nin Kürdistan Bölgesi'ndeki varlığının Türkiye’nin çıkarlarına hizmet ettiğini belirterek, bunun bölgede operasyonlara sebep olduğunu söyledi.

“Türkiye bugün Kürdistan’ı adım adım avucunun içene alıyor, bahanesi de PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığıdır” diyen İbrahim Kureken, şunları söyledi:

“Bana göre, PKK Türkiye’nin isteği doğrultusunda bölgedir. PKK, bugün ‘Biz Kürdistan Bölgesi’nden çıkıyoruz’ desin. Türkiye buna izin vermeyecektir çünkü Türkiye PKK üzerinden Osmanlıcılık politikasını yürütüyor. Bunun için Kürtler uyanık olmalı ve etraflarında nelerin olduğundan haberdar olmalı.”

Kürtlerin artık uyandığını ifade eden aydın Talat İnanç ise, başarının Kürtlerin birlikteliğinde olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Kürtler, bugün dört parça Kürdistan’da mücadelelerine devam ediyor. Ben Kürtlerin başarılı olacaklarına ve bütün haklarına kavuşacaklarına inanıyorum.  Hiç kimse buna engel olamayacaktır. Kürtlerin bir gün mutlaka birlik olacaklarına inanıyorum.”