Prof. Dr. Naci Görür'den AKP'li Belediye Başkanı'nın deprem yorumuna tepki: Bu bilgisiz zatı şikayet ediyorum

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın depreme ilişkin yorumuna Prof. Dr. Naci Görürden yanıt geldi. Görür “Bu bilgisiz zatı şikayet ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den AKP'li Belediye Başkanı'nın deprem yorumuna tepki: Bu bilgisiz zatı şikayet ediyorum

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın seçim için ziyaret ettiği bir evde depremle ilgili “İnsanoğlu ne zaman azmışsa buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştır” şeklindeki yorumu sosyal medyada gündem oldu.  

Malatyatime haber sitesinde yayınlanan videoya göre Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün "fay hattı"yla ilgili açıklamalarını hatırlatan Gürkan “Ben de bir bilim adamıyım” diyerek depremin nedenini "insanların azmışlığı"yla açıkladı.

Videoda yer alan görüntülerde Gürkan’ın şu sözleri sarf ettiği görülüyor:

"Ben de bir bilim adamıyım, ben de öğretmenim bu Naci Görür var onun açıklamaları tabi deprem fay hatları var bu bilimsel raporlar... Ama Cenab-ı Allah’ın Kuran’ı Kerim de ayetleri var, insanlara nasihatleri var. İnsanoğlu ne zaman azmışsa buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştır. Onun için biz kendi durumumuzu düzeltmedikçe Allah bizim durumumuzu düzeltmez. Ayeti kerimede var ‘Bir Millet kendini düzeltmedikçe Allah o milletin durumunu düzeltmez. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Ama bizim vatandaşlarımız çok kadirşinas vatandaş. Ben vatandaşımızda en ufak böyle bir şey görmedim. Bu tarz provakatif şeyler bin kişiden, on bin kişiden biri çıkıyor. O da çıkacak ki o binlerce insanın kıymetini bilelim.”

Görür'den tepki: Bu bilgisiz zatı şikayet ediyorum

Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Selahattin Gürkan'ın sözlerine tepki gösterdi.

Görür Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi haberlerde izledim. Malatya Belediye Başkanı depremde yıkılan evleri ve ölen canlarımızı azdıkları için böyle bir sonuçla karşılaştıklarını ima ediyor ve bir vesile ile benim de adımı kullanıyor. Bilim insanları yıllarca önceden depremin Malatya’ya gelmekte olduğunu söylediler. Ben her vesileyle Malatya’yı, Erkenek’i, Sinciki’i uyardım. Defalarca Malatya’ya depremin gelmekte olduğunu, önlem alınması gerektiğini söyledim. Valilik ve Belediye huzurunda konuşmalar yaptım, İnönü Üniversitesinde konferanslar verdim. Canlarımızı korumak için kılını dahi kıpırdatmayan yerel yönetici temsilcisi şimdi Malatya’nın güzel insanlarını ve ölen canlarımızı azdıkları için öldüler diye suçluyor. Bir doğa olayını kutsal inançlarımızı da lekeleyecek şekilde yorumlayan bu bilgisiz zatı tüm Malatyalılara şikayet ediyorum. Gereğini yapacağınızdan hiç kuşku duymuyorum. Sevgiyle"