PSK :4 parçadaki Kürtler bu kararı desteklemeli

PSK :4 parçadaki Kürtler bu kararı desteklemeli

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Merkez Yürütme Kurulu’nun geçtiğimiz cumartesi günü Diyarbakır’da gerçekleştirdiği toplantısı ardından yaptığı açıklamada, 25 Eylül’de Kürdistan’da yapılacak bağımsızlık referandumunda Kürdistan halkının ezici bir çoğunlukla bağımsızlık lehinde güçlü bir irade ortaya koyacağını belirtti.

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani başkanlığında toplanan siyasi parti ve aktörlerin referandum kararı alması ve tarihini netleştirilmesinin ‘tarihi bir karar’ olarak ifade edildiği açıklamada referandumun yapılacağı yerler arasında Kerkük gibi Kürdistan idaresi dışında bırakılan bölgelerin de yer almasının ayrıca önem arz ettiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “PSK olarak, Güney Kürdistan halkımızın bağımsızlık için referandum kararını bütün imkanlarımızla destekliyoruz. Ülkemizin dört parçasındaki bütün Kürtleri bu kararın arkasında durmaya çağırıyoruz.  Ve ayrıca başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere ilgili bütün uluslararası kurumları, demokrasi, barış ve özgürlükten yana herkesi bağımsızlık referandumu sürecini gözetleme ve desteklemeye çağırıyoruz.”