Putin: Ukrayna ile görüşmeye hazırız

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy “Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım” çağrısında bulunurken, Putin’in müzakerelere istekli olduğu bildirildi.

Putin: Ukrayna ile görüşmeye hazırız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenerek “Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım” çağrısında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Telegram hesabında yayınlanan görüntülü konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir müzakere çağrısında bulundu.

“Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım” diyen Zelenskiy, şunları kayetti:

“Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’na (Vladimir Putin) bir defa daha seslenmek istiyorum: gelin, insanların ölmelerini durdurmak için müzakere masasına oturalım.”

PUTİN: RUSYA UKRANA İLE ÜST DÜZEY MÜZAKERELER YÜRÜTMEYE İSTEKLİ

Öte yandan Çin devlet televizyonu CCTV, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çinli mevkidaşı Xi Jinping'e, Rusya'nın Ukrayna ile üst düzey görüşmeler yapmaya istekli olduğunu söylediğini bildirdi.

CCTV'ye göre Putin,  "ABD ve NATO uzun süredir Rusya'nın makul güvenlik endişelerini görmezden geldi, defalarca taahhütlerinden caydı ve Rusya'nın stratejik alt çizgisine meydan okuyarak doğuya doğru askeri konuşlandırmayı ilerletmeye devam etti. Rusya, Ukrayna ile üst düzey müzakereler yürütmeye istekli" ifadelerini kullandı.