PYD: Menbiç'te özerklik ilan edeceğiz

PYD'nin Kobani Dış ilişkiler sorumlusu Ewwas Eli, Menbiç'te 'Demokratik Özerk Yönetim' ilan edileceğini açıkladı.

PYD: Menbiç'te özerklik ilan edeceğiz

Sputnik'e konuşan PYD'nin Kobani Dış ilişkiler sorumlusu Ewwas Eli, PYD'nin de dahil olduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) ilan edeceği yönetimin 13 kişilik heyet tarafından yönetileceğini ifade etti.

Eli, şunları kaydetti: "Oluşturulacak olan yönetim, 13 kişilik heyet tarafından idare edilecek. Menbiç Özerk Yönetimi ne zaman ilan edilecek bilmiyorum. Dün Menbiç'teydim, hazırlıkları tamamlıyorlardı. Menbiç yönetimi başkanı ve üyeleriylle dün görüştüm."

Edinilen bilgilere göre, DSG'nin ilan edeceği özerk yönetimde 71 Arap, 43 Kürt, 10 Türkmen, 8 Çerkez, 1 Ermeni ve 1 Çeçen yer alacak. Menbiç Özerk Yönetimi heyeti 13 kişiden oluşurken, bu 13 kişinin de 4 yardımcısı olacak.

2012 yılında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), 2014 yılında ise IŞİD'in eline geçen 80 bin nüfuslu Menbiç, 12 Ağustos 2016'da DSG tarafından IŞİD'den kurtarılmıştı.

Menbiç, güneyde Halep'e 85 kilometre, kuzeyde Cerablus'a 40 kilometre, doğuda Kobani'ye 65, batıda ise El Bab'a 45 kilometre mesafede bulunması nedeniyle stratejik bir öneme sahip.