PYD, petrol paylaşımı haberini yalanladı

PYD, petrol paylaşımı haberini yalanladı

Cizir Kantonu'nun Dış ilişkiler sorumlusu Ebdulkerim Ömer, basına yansıyan PYD, YPG ve diğer Kürt siyasi temsilcilerin Suriye muhalefetiyle Suriye petrolünü paylaştığı yönündeki haberini yalanladı.

Suriye muhalefetinden Ahmet Cerba başkanlığında heyet, 10 Haziran'da Suriye'nin kuzeyinde PYD, Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak kabul ettiği YPG, TEV-DEM ve Suriye başta olmak üzere dünyada hiçbir ülkenin resmi olarak tanımadığı Kuzey Suriye Federasyonu ve Cizir Kantonu'ndan yetkililerle görüştü.

Basın yansıyan haberlerde, toplantıda petrol paylaşımının gündeme geldiği ve toplantıda ABD askerlerinin de hazır bulunduğu ifade edilmişti. Sputnik'e konuşan Ebdulkerim Ömer, haberleri yalanladı.

Toplantı heyetinde yer alanlar

Ömer, şunları söyledi: "Kuzey Suriye'ye gelen Suriye'nin Geleceği Hareketi Başkanı ve Suriye koalisyonu eski başkanı Ahmed Cerba, Tayyar el Gad Suriy Hareketi adına Kasım Hatip, İsmail Bubi ve Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi Ubeyde Nahhas ile diğer yetkililerden oluşan heyet 3 gün kaldı. Görüşmelerde TEV-DEM Eşbaşkanı Aldar Xelil, Kuzey Suriye Federasyonu Eşbaşkanı Roza Yusuf ile kurucu meclis eşbaşkanı Hediye Yusuf ve Cizir Kantonu yetkilileri yer aldı. Toplantıda ABD askerleri de yoktu. Ne ABD'nin, ne de başka bir ülkenin. Bu haberler karalama amacı taşıyor."

Toplantıya katılanlar

Foto: Toplantıya katılanlar

'Suriye krizi ve çözümü konuşuldu'

Ömer, "Görüşmelerde Suriye krizi ve çözümü konuşuldu. Bu konuda müzakereler yapıldı. Görüşmelerin sonuçları yakın bir zamanda basın toplantısıyla duyurulacak."