Qamişlo'da Özerk Yönetim ile Suriyeli siyasi güçler arasında toplantı

Qamişlo'da Özerk Yönetim ile Suriyeli siyasi güçler arasında toplantı

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kürt, Arap ve Süryanı siyasi örgütleri ile Suriye’nin siyasi güçleri ülkedeki iç sorunları masaya yatırmak için bir araya geldi. Toplantı sürüyor.  

Anha'da yer alan habere göre, Kürt, Arap ve Süryanilerden oluşan Kuzey ve Doğu Suriye siyasi parti ve örgütleri, Suriyeli siyasi parti ve örgütlerin temsilcileriyle Qamişlo'daki PYD Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Devam eden toplantıda Suriye anayasasında yerel yönetimler, Özerk Yönetim projesi ve ülkedeki son gelişmeler değerlendiriliyor. 

Toplantıda, PYD Genel Meclis Üyesi Salih Mislim, Demokratik Birlik Partisi Üyesi Cozêf Lehdo, Kürt Solcu Partisi Başkanı Mihemed Mûsa, Birlik Partisi Üyesi Mistefa Meşayêx ve Dışilişkiler Genel Üyesi Ebid El-Îlah Erebo hazır bulundu.

Söz konusu toplantıda yer alan Suriyeli siyasi temsilciler ise şöyle: Halk (El Şeib) Partisi Genel Sekreteri Şeyh Newaf El Mulhim, Gençlik Değişim ve İnşa Partisi Genel Sekreteri Pervin İbrahim, Tedamun Partisi Genel Sekreteri Mihemed Ebu Qasim, Baas Partisi Ulusal Diyalog Gözlem Komitesi Koordinatörü Faysal Ezoz, Suriye Ulusal Partisi Siyasi Büro Üyesi Tarık El Ahmed, Barış ve Değişim Hareketi (Teyara Texyira Silmi) Üyesi Fatih Camus, Halk (El Şeib) Meclisi Üyesi ve İnşa (El Islah) Partisi Genel Başkanı Hüseyin El Raxip.