QSD Menbiç'ten Ayrılmayacaklarını Açıkladı

ABD ordusunun Menbiç'e zırhlı araçlar konuşlandırmasının ardından, daha önce Menbiç'in batısını Suriye ordusuna teslim eden Suriye Demokratik Güçleri Menbiç'ten ayrılmayacağını açıkladı.

QSD Menbiç'ten Ayrılmayacaklarını Açıkladı

Reuters'ın haberine göre, QSD bağlı Menbiç Askeri Konseyi, ilçe merkezi ve çevresini korumaya devam edeceğini açıkladı. Çoğunluğunu YPG savaşçılarının oluşturduğu QSD, bölgenin uluslararası koalisyonun gözetimi altında olduğunu da tekrarladı.

QSD'nin bu kararı YPG tarafından "Menbiç Askeri Konseyi'nin kararı" olarak teyit edildi.

QSD tarafından ypılan açıklamada, ilçenin geçtiğimiz yıl IŞİD'in elinden alınmasından bu yana ABD güçleri tarafından desteklenen konsey tarafından kontrol edildiğ belirtildi.

Bu arada, AFP haber ajansı Menbiç'in batısındaki Yalanlı Köyü'nde konuşlanan Amerikan zırhlı araçlarının görüntülerini servis etti. Görüntülerde, Amerikan yönetiminin Suriye Demokratik Güçleri'ne verdiği zırhlı taşıyıcılar, üstlerine Amerikan bayrağı çekilmiş halde görülüyor.

Menbiç'e askeri sevkiyat yapan Amerikan bayraklı zırhlı araçları, eskiden Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu Caber Kalesi'nden geçerken de görüntülendi.