Qubat Talabani’den YNK’ye kongre çağrısı: Halk çok tepkili

Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani, Kürdistan Yurtseverler Birliği YNK (KYB) içerisindeki bir grubun Irak ordusu ile İran destekli Şii paramiliter güç Haşdi Şabi'nin Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelere girmesiyle sonuçlanan ihanetinden dolayı Kürdistan'da halkın KYB'ye çok tepkili olduğunu söyledi.

Qubat Talabani’den YNK’ye kongre çağrısı: Halk çok tepkili

Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) içerisindeki bir grubun Irak ordusu ile İran destekli Şii paramiliter güç Haşdi Şabi'nin Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelere girmesiyle sonuçlanan ihanetinden dolayı Kürdistan'da halkın KYB'ye çok tepkili olduğunu söyledi.

KYB'nin içinde bulunduğu durumla ilgili yayımladığı mesajında Qubat Talabani "Partimiz KYB'nin içinde bulunduğu durum hiç olumlu değil. Özellikle tartışmalı bölgelerde olmak üzere bütün Kürdistan'da KYB'ye karşı büyük bir tepki var. Bunun için KYB'nin kendine dönmesi ve yeni bir sürece daha güçlü girmesi için Kürdistan ve Irak'ta güçlü bir siyasi atılım gerçekleştirilmesi gerekiyor." dedi.

OLAĞAN KONGRE ÇAĞRISI

KYB'nin içinde bulunduğu olumsuz durumdan çıkabilmesi için tek çarenin olağan kongre olduğunu vurgulayan Talabani, KYB yetkililerine olağan kongrenin gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.

Gerçekleştirilecek kongrenin parti içerisindeki tarafların birbirlerinden "öç alma" sahnesine dönüşmemesi gerektiğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani, gerçekleştirilecek kongrede bazı tarafların kişisel menfaatleri için diğer taraflar üzerinde darbe ve benzeri yöntemlerle hakimiyet kurmaya çalışmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

KONGRE TARİHİ

KYB parti organ ve teşkilatlarına olağan kongrenin Ocak 2018'de gerçekleştirilmesi için destek sunmaları çağrısında bulunan Qubat Talabani ayrıca teşkilatlardan KYB içerisindeki kutuplaşmanın giderilmesi için de aktif bir çaba yürütmelerini istedi.