Rakka'da son durum. İlerleme yavaşladı, IŞİD direnişi sertleşti

Rakka'da son durum. İlerleme yavaşladı, IŞİD direnişi sertleşti

KRD News - Rakka’yı tamamen kuşama altına alan Demokratik Suriye Güçleri, kentteki ilerleyişini sürdürmeye devam ediyor.

IŞİD’in başkenti Rakka’daki 2’nci IŞİD savunma hattını da yarmayı başaran Kürt güçlerin liderliğindeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG), batı ve doğu yönlerinden yavaş ancak temkinli ilerlemesini devam ettiriyor.

Rakka’nın merkezi mahallelerinden biri olarak kabul edilen Haşam Bin Abdul Melik mahallesinin %70’inde net denetim sağlayan DSG, El-Dariyah bölgesini ele geçirmek için Raqa'nın batı kesiminde bir operasyon başlatmaya hazırlanıyor.

Al-Hal Pazarı ve Kadısiye mahallelerinde de sert çarpışmalar yaşanırken, bir IŞİD intihar komandosunun bombalı araç ile El-Mehdi bölgesinde gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 4 DSG savaşçısı yaşamını yitirirken 5 DSG’li de yaralandı.

Sert çarpışmaların devam ettiği Rakka’nın güneybatısındaki Yarmuk mahallesinde DSG tarafından başlatılan saldırı, IŞİD militanlarının kuvvetli direnişi nedeniyle sonuçsuz kaldı. Yarmuk mahallesindeki çatışmalarda DSG ilerleme sağlayamazken, 16 IŞİD’linin bu çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi.