'Referandum: Kürdistan Devleti’nin Tapusu’ kitabı ABD Kongresi'nde

Kürt gazeteci Rehim Reşidi, Kürdistan ile ilgili 2 kitabı ABD Kongresi’ne sundu.

'Referandum: Kürdistan Devleti’nin Tapusu’ kitabı ABD Kongresi'nde

Kürt gazeteci Rehim Reşidi, Kürdistan ile ilgili 2 kitabı ABD Kongresi’ne sundu.

‘Mister Kürt’ diye bilinen Kürt gazeteci Rehim Reşidi, 25 Eylül 2017’de yapılan ve yüzde 93 ile ‘Evet’ oyu alan Kürdistan bağımsızlık referandumunu konu alan ve yazar Berhem Eli tarafından yazılan ‘Referandum: Kürdistan Devleti’nin Tapusu’ kitabı ile yazar Hewre Hedadi tarafından yazılan ‘Finding Kurdistan (Kürdistan’ı Bulmak) isimli kitabı ABD Kongresi Kütüphanesi’ne sundu.

Kitapları ABD Kongresi Kütüphanesi’ne teslim eden Rehim Reşidi konu ile ilgili BasNews’e yaptığı açıklamada, kitapların Kongre kütüphanesinin sorumlularından olan ve Kürt dili ile ilgili çalışmaları ile de bilinen Yazar ve Dilbilimci Michael Chyet tarafından teslim alındığını ifade etti.

Kürtçe’yi ana dili gibi konuşan ve yaklaşık 30 dil bilen Michael Chyet’in ‘Referandum: Kürdistan Devleti’nin Tapusu’ kitabı ile ilgili bu kitabın tarihi bir belge niteliği taşıdığını belirttiğini ifade eden Reşidi, “Kitabı teslim alan Chyet, bu kitabın Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu ile ilgili çok önemli bir belge niteliği taşıdığını belirtti ve böyle bir kitabın yazılmasından dolayı mutluluğunu, memnuniyetini dile getirdi. Böyle belgelerin toplanması ve korunması gerektiğini vurguladı” dedi.

Her iki kitabı teslim alan Chyet’ın Kürdistan ile ilgili yazılan kitaplardan dolayı mutluluğunu dile getirdiğini vurgulayan Reşidi, ‘Finding Kurdistan’ kitabı ile ilgili olarak da, kitabın Doğu Kürdistanlı genç yazar Hawre Hedadi tarafından yazıldığını belirterek, “Kitap Hawre Hedadi ve ailesinin yaşamını Kürtlerin özgürlük için çaba ve çalışmaları çerçevesinde ele alıyor” dedi.