Reuters: AK Parti anketine göre İmamoğlu önde

Reuters AKP kaynaklarına dayanarak 23 Haziran’da tekrar edilecek İstanbul seçimleri için parti tarafından yaptırılan son ankette Ekrem İmamoğlu’nun üç puan önde çıktığını bildirdi.

Reuters: AK Parti anketine göre İmamoğlu önde

Uluslararası haber ajansı Reuters, AKP’nin yaptırdığı son ankette İmamoğlu’nun üç puan önde olduğunu bildirdi. Ajansın kaynağı ise AKP’li bir yetkili.

Reuters AKP kaynaklarına dayanarak 23 Haziran’da tekrar edilecek İstanbul seçimleri için parti tarafından yaptırılan son ankette CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun üç puan önde çıktığını bildirdi.

Diken’in aktardığına göre uluslararası haber ajansına konuşan AKP’li bir yetkili, “İmamoğlu’nun daha farklı şekilde önde olduğu başka anketler de oldu ama partimizin yaptırdığı son ankette İmamoğlu üç puan önde. Önümüzdeki dönemde Erdoğan’ın ağırlığını koymasıyla farkın lehimize dönme ihtimali var” dedi.

Aynı yetkilinin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere bazı üst düzey partililerin seçim için İstanbul’a ‘kamp‘ kurduğu ve sonucun Yıldırım lehine olması için kampanya yürüttüğünü söylediği de aktarıldı.

AKP’li yetkili, “Elbette zorlukları var. Kolay bir kampanya değil ama Yıldırım’ın kazanma şansı var” dedi.