Reuters: Deyrizor'da ölenler Suriye ordusu mensupları ve Şam'a yakın milislerdi

Suriye'nin Deyrizor bölgesinde dün bir otobüse yapılan saldırıda ölen kişilerin Şam'a bağlı asker ve milisler olduğu belirtildi.

Reuters: Deyrizor'da ölenler Suriye ordusu mensupları ve Şam'a yakın milislerdi

28 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili olarak Reuters'a konuşan taraf değiştirmiş bir asker, aracın izinden dönen asker ve hükûmet yanlısı milisleri taşıdığını ifade etti. Kaynak, otobüsün saldırıya uğradığı sırada üsse dönmekte olduğunu ifade etti.

Bir başka kaynak ise saldırıda en az 30 kişinin öldüğünü ve bunlarında çoğunun Suriye ordusunun elit 4’üncü Tugay'ının mensupları olduğunu söyledi. 4’üncü Tugay'ın IŞİD'in bölgeden çıkarılmasından bu yana çevrede varlığını yoğun bir şekilde hissettiriyor.  

Resim

Reuters'a göre bazı kaynaklar saldırının direkt bir ordu aracına yapıldığını söyledi.

Olayı ilk olarak duyuran Suriye Devlet Ajansı SANA, olayla ilgili pek fazla detay paylaşmadı. Palmira şehri yakınlarında çoğunlukla Suriye ordusunun ve İran destekli milislerin konuşlandığı biliniyor. SANA, saldırıda 25 kişinin öldüğünü ve ölenlerin sivil olduğunu aktarmıştı.

Deyrizor'da yaşayanlar ve istihbarat kaynakları, son aylarda hâlâ bölgede bulunan IŞİD mensuplarının "vur-kaç" saldırılarını artırdığını ifade etti. Bu teröristlerin bölgedeki mağaralarda yaşadığı belirtildi.