ROJAVA - ABD’li askeri yetkili: DSG ile ortak çalışmalarımız sürecek

ROJAVA - ABD’li askeri yetkili: DSG ile ortak çalışmalarımız sürecek

Rojava’da bulunan ABD’li askeri yetkili, amaçlarının bölgenin güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek, “Halkın bölgede huzurlu olduğunu hissettirmek istiyoruz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’li askerlerin çekileceğini açıklamasının ardından bölgeden çıkan askerler bir süre sonra geri döndü. Uluslararası Koalisyon kapsamında Rojava'da bulunan ABD güçleri, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile birlikte devriye görevi gerçekleştirdi.

Rudaw’a konuşan ABD’li askerî yetkili, amaçlarının bölgenin güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek, “Halkın bölgede huzurlu olduğunu hissettirmek istiyoruz” dedi.

Yetkili “Bölge halkı çok iyi ve burada olduğumuz için biz de memnunuz. Halkın huzurlu bir ortamda olduğunu hissetmesini istiyoruz. Burada devriye görevi yaparak, bölgeyi korumaya çalışıyoruz. Bölgenin IŞİD’in eline geçmesini izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bölgedeki varlığımızı pekiştirmek ve üzücü istenilmeyen olayların yaşanmaması için bölgede bulunduklarını belirten ABD’li asker, şunları söyledi:

“Evet. Türkiye ile aramızdaki duvar uzak değil. Bununla ilgili de sorunumuz yoktur. Sizin de bildiğiniz gibi siyasi kararları biz vermiyoruz. Sadece burada devriye görevi yapıyoruz. Burada olduğumuz bilinsin ve DSG ile de ortak çalışmalarımız sürecektir. IŞİD’in bölgedeki varlığını sonlandırarak, bu toprakları kontrol etmesine izin vermeyeceğiz.”