Rojava, ailesi IŞİD'li 47 kişiyi Fransa'ya iade etti

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan bir açıklamada, IŞİD’lilerin ailelerinden olan 32 çocuk ve 15 kadının Fransa’ya alındığı belirtildi.

Rojava, ailesi IŞİD'li 47 kişiyi Fransa'ya iade etti

Çocukların, çocuklara yardım etmekten sorumlu olan servislere teslim edildiği, sağlık ve sosyal bakımlarının yapılacağı aktarıldı.

Alınan 15 kadının ise adli makamlara teslim edildiği kaydedildi.

Haseke’nin doğusundaki Hol Kampı ve Derik’teki Roj Kampı’nın yanı sıra Rojava ve Suriye’deki birçok kampta on binlerce IŞİD’li aile yaşıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün verilerine göre, 60 bini aşkın IŞİD zanlısı DSG kontrolündeki kamplarda. Ayrıca, 2022’de yabancı uyruklu 3 bin 100 kişi ülkelerine alındı.

Rojava ve Suriye’deki kampların kötü koşullarına dikkat çeken insan hakları örgütleri, ülkelere vatandaşlarını bu kamplardan alma çağrısı yapıyor.

Öte yandan, Rojava Özerk yönetiminden yapılan açıklamada 32 çocuk ve 15 kadının Fransa heyetine teslim edildiği aktarıldı.

Fransa Hükümeti’nin Kriz İşlerinden Sorumlu Başkanı Stephan Romatet ve beraberindeki bir heyet, dün Qamişlo’da Rojava Özerk Yönetimi yetkililerini ziyaret etmişti.