Rojava: İlham Ahmed ABD Heyetiyle Görüştü

İlham Ahmed Pazar günü ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Bakan Yardımcısı Ethan Goldrich başkanlığındaki ABD heyetiyle bir araya geldi.

Rojava: İlham Ahmed ABD Heyetiyle Görüştü

Demokratik Suriye Konseyi Yürütme Komitesi başkanı İlham Ahmed Pazar günü ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Bakan Yardımcısı Ethan Goldrich başkanlığındaki ABD heyetiyle bir araya geldi.

ABD heyeti, Rojava’daki askeri, siyasi ve idari partilerle ortaklıklarını çok takdir ettiklerini vurguladı. 

Ayrıca, IŞİD ile savaşmak için ortak çabaların devam ettiğini vurguladı.

İki taraf, özellikle Rojava özelinde  gerçekleşen Türk tehditlerinin devamı ile ilgili olmak üzere Suriye ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Ayrıca Goldrich, 2254 sayılı BM kararına göre bir çözüme ulaşmak amacıyla Suriye içi diyaloğu teşvik etti.

Heyet üyeleri, istikrarın güçlendirilmesi, özellikle Rojava’daki IŞİD üyelerinin tutulduğu kamplar için çözümler geliştirilmesi ve yabancı IŞİD militanlarının ülkelerine geri gönderilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Goldrich’e göre Rojava’nın istikrarını desteklemek ABD’nin önceliklerinden biri.

İlham Ahmed ise IŞİD sorununun uluslararası olduğunu ve uluslararası çabalara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Ayrıca, Suriyelilerin acılarına son vermek ve kapsamlı bir siyasi çözümün önünü açmak için Suriye içi diyaloğun uluslararası desteğinin gerekliliğini vurguladı.

Rojava’yı istikrara kavuşturmak için bütçe

Goldrich, bir gün önce Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Departmanı yetkilileriyle yaptığı görüşmede, terörle mücadele için uzun vadeli planlar hazırladıklarını ve Rojava’da istikrarı desteklemek için bir bütçe ayırdıklarını söyledi.