Rojava Özerk Yönetimi heyeti Fransa’da

 Rojava Özerk Yönetimi’nden bir heyetin Fransa’da temaslarda bulunduğu duyuruldu.

Rojava Özerk Yönetimi heyeti Fransa’da

Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi, Fransa Senatosu Başkan Yardımcısı Pierre Laurent’in Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Abdulkerim Ömer, Özerk Yönetim’in Avrupa ve Fransa temsilcileri Abdulselam Mustafa ve Halid İsa’yı Fransa’nın başkenti Paris’te ağırladığını duyurdu.

Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi’nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Rojava’nın genel durumu, bölgedeki son gelişmeler, IŞİD’in yeniden güç kazanması ve Türkiye’nin dillendirdiği olası Suriye ve Rojava operasyonu ele alındı.

“Rojava ve DSG’ye destekten ötürü teşekkürlerimizi ilettik”

Özerk Yönetim heyetinin Fransız parlamenterler ve senato üyelerinin Rojava hava sahasının kapatılması ile Özerk Yönetim’in statüsünün tanınması yönündeki çağrılarını görüşmede masaya yatırdıkları kaydedildi.

Rojava Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Abdulkerim Ömer de Twitter hesabı üzerinden görüşmeye ilişkin paylaşımda bulunarak şunları kaydetti:

“Dün, Fransız Senatör Pierre Laurent ile bir araya geldik. Rojava Özerk Yönetimi ve Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) verdikleri destek için kendilerine ve diğer senatörlere teşekkürlerimizi ilettik. IŞİD’e karşı bölgeyi destekleme ve Türkiye’nin olası askeri operasyonunun engellenmesi konusunda sözlerine sadık olduklarını teyit ettiler.”

Fransa Senatosu Başkan Yardımcısı Laurent’in ise Özerk Yönetim’e desteklerini bir kez daha dile getirdiği aktarıldı.