Rojava Özerk Yönetimi: İnsanlık krizinden tüm dünya sorumlu olacaktır

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, ”Türk devletinin saldırıları bölgede yıkım ve insanlık krizine sebep olacaktır. Tüm dünya da bunun sorumlusu olacaktır.” dedi..

Rojava Özerk Yönetimi: İnsanlık krizinden tüm dünya sorumlu olacaktır

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, ”Türk devletinin saldırıları bölgede yıkım ve insanlık krizine sebep olacaktır. Tüm dünya da bunun sorumlusu olacaktır.” dedi..

Özerk Yönetim temsilcilerinin katılımıyla Eyn Îsa’da yapılan açıklamayı, Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Ebid Hamid El-Mihbaş okudu.

Bölge halklarının Suriye’nin birliği ve güvenliği ile halkın korunması için yıllarca direniş içerisinde olduğu belirtilen açıklamada, “Devrim mücadelesinde 11 bin şehit verdik. Özellikle IŞİD’in askeri alanda yenilgiye uğratıldığı bu süreç, hassas ve çok önemli bir süreçtir. Türk devletinin Suriye krizinden bu yana sürdüğü hiçbir gerekçesi olmayan işgal tehditleri, artık Suriye’de barış ve güvenliğin sağlanması önünde de büyük bir engele dönüşmüştür” denildi.

Bölgeye olası bir savaştan uzak tutmak için yoğun bir çaba sarf edildiği ve ABD ile varılan sınır güvenliği mekanizmasının tüm şartlarının yerine getirdiği vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi:

“Türkiye’nin tehditleri ve olası işgal saldırıları çok tehlikelidir. Bölge ve uluslararası alanda büyük olumsuz sonuçlar doğuracak olan bu olası saldırılar, Suriye’yi krizin başladığı ilk tarihlere döndürecektir. Ayrıca IŞİD başta olmak üzere diğer radikal terör grupları, Türk devletinin saldırıları ve bölgede yaşanacak kargaşayı fırsata çevirip yeniden örgütlenmeye başlayacaktır. Bu durum da sadece bölgeyi değil tüm dünyayı tehdit etmektedir.”

Özerk Yönetim’in insanlığa hizmet için büyük fedakarlıklarda bulundu ve Uluslararası Koalisyon’un da desteği ile terör tehdidini sınırladı. Erdoğan ve Beyaz Saray’ın anlaşması, bölgeye hizmet etmemektedir. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim olarak, bölgedeki ve dışarıdaki halklara bu sebepsiz saldırıların önüne geçilmesi için harekete geçme çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına sınır hattına akın etmeleri ve Girê Spî ile Serêkaniyê sınır hattındaki güvenlik güçlerinin yanında yer almaları çağrısında bulunuyoruz.

Diyaloğun Türkiye dahil olmak üzere tüm sorunların çözüm yolu olduğunu vurguluyoruz. Suriye ve toplumun birliğinden yana olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Halkımızı her türlü saldırıya karşı koruyacağız. Rusya, Suriye rejimi, Uluslararası Koalisyon, AB ve Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere Suriye’deki tüm aktif güçlerin, Erdoğan’a işgal tehditlerinde manevi destek veren Suriye Anayasa Komitesi’ne Özerk Yönetim temsilcilerinin dahil edilmemesi kararlarının ardından Türk devletinin işgal tehditlerine karşı net tavır sergilemesini bekliyoruz. Türk devletinin saldırıları bölgede yıkım ve insanlık krizine sebep olacaktır. Tüm dünya da bunun sorumlusu olacaktır.”