Rojava Özerk Yönetimi: Suriye'nin birliği ve halkların kardeşliği için çalıştık... 11 binden fazla şehit verdik!

DSG ile Suriye rejimi arasında yapılan anlaşmanın Suriye sınırlarını Türkiye'nin saldırılarından koruma amacıyla yapıldığını belirten Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Suriye rejiminin kullandığı yöntemin siyasi çözüme hizmet etmediğini belirtti.

Rojava Özerk Yönetimi: Suriye'nin birliği ve halkların kardeşliği için çalıştık... 11 binden fazla şehit verdik!

DSG ile Suriye rejimi arasında yapılan anlaşmanın Suriye sınırlarını saldırılardan koruma amacıyla yapıldığını belirten Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Suriye rejiminin kullandığı yöntemin siyasi çözüme hizmet etmediğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Suriye hükümeti arasında yapılan anlaşmaya ilişkin şunları belirtti:

“DSG Genel Komutanlığı ve Suriye ordusu arasında Rusya sponsorluğu ile varılan anlaşma, sınır hattının güvenliği ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü Türkiye’nin saldırılarına karşı korumayı kapsamaktadır. DSG Genel Komutanlığı ve Özerk Yönetim, daha önce de bu anlaşmanın amacının sınır hattının güvenliği ve Suriye’nin egemenlik hakkı olduğunu belirtmiştir. Özerk Yönetim kurumları ve çalışmalarına ilişkin hiçbir anlaşma yapılmamıştır. Özerk Yönetim’in tüm kurumları ve çalışanları çalışmalarını sürdürecek ve misyonunu her alanda yerine getirecektir. Özerk Yönetim, bunun yanı sıra daha önce de diyalog çağrıları yapmış ve bu çağrıları sürdürmektedir.

DSG Genel Komutanlığı ve Özerk Yönetim, Suriye krizinin gerçek ve kalıcı çözüm için büyük bir adım atmış ve çözüm eli uzatmıştır.

Şam hükümetinin savunma, içişleri ve eğitim gibi bakanlıkları, bu çerçevede Özerk Yönetim içerisindeki şahıslara çağrılarda bulunmuştur. Ancak bu yöntem siyasi bir çözüme hizmet etmemektedir. Aksine krizi derinleştiriyor. Şam yönetimi Suriye krizini çözme konusunda ciddiyse, bunu Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi kurumlarına açık bir şekilde dile getirmelidir.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, IŞİD'e karşı savaşta 11 binden fazla şehit verdi, 24 binden fazla kişi yaralandı. Hala her gün onlarca kurban veriyor. Suriye’nin neredeyse yarısını terör örgütlerinden temizledi. Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik saldırılarına maruz kalan halka hizmet ettik.

Özerk Yönetim yalnızca Suriye birliğinin korunması ve bölgedeki halkların kardeşliği için çalışmıştır. Silahımız teröre karşıydı. Suriyelilere el uzatmıştık. Her zaman halkın kazanımlarını korumak için ağır bedeller ödedik ve mücadelemize devam ediyoruz.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, siyasi çözüm üreten ve halklar için mücadele eden bütün taraflarla görüşmeye hazırdır. Bütün gücüyle çalışmalarına devam edecek ve çok renkli, demokratik, hak ve özgürlüklere saygı duyulan bir Suriye için çalışmaya devam edecektir.”