Rojava sınırında 'güvenli bölge' hareketliliği

Rojava sınırında 'güvenli bölge' hareketliliği

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile TSK'nin komuta kademesi, Urfa'da ABD ile kurulacak Müşterek Harekat Merkezi'ne ilişkin incelemelerde bulundu. ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Twitty başkanlığındaki heyet ise Genelkurmay'da görüşmeler yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Urfa’ya gitti.

Akar ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ı, GAP Havalimanı’nda Vali Abdullah Erin, 2. Ordu Komutan Vekili Korgeneral Sinan Yayla ve diğer yetkililer karşıladı.

Akar ve TSK’nın komuta kademesi, bölgedeki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Heyet ayrıca ABD ile kurulacak Müşterek Harekat Merkezi’ne ilişkin incelemeler yaptı.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’de bulunan ABD askeri heyetinin temaslarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada dün Urfa’da kurulan harekat merkezinde koordine faaliyetlerini tamamlayan ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Twitty başkanlığındaki askeri heyetin bugün temaslarda bulunmak üzere Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nı ziyaret ettiği belirtildi.