ROJAVA| Türkiye, DSG-Rus ortak üssünü vurdu

TSK bağlı savaş uçakları Rojava’da petrol ve gaz sahaları ile DSG’nin Rus askerleri ile ortak kullandığı üssü bombaladı.

ROJAVA| Türkiye, DSG-Rus ortak üssünü vurdu

TSK’ya ait SİHA’lar Rojava’da Rus ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ortak kullandığı üssü bombaladı. Bir DSG savaşçısı yaşamını yitirdi. Rojava yönetimine yakın medya, TSK’ya ait SİHA’ların Haseke’nin Til Temir ilçesini bombaladığını duyurdu. Saldırıda 1 DSG savaşçısının yaşamını yitirdiği 1 savaşçının ise yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklara göre bir grubun yaralıya müdahaleye gittiği esnada ikinci bombardıman gerçekleşti..

Rojava yönetimine yakınlığı ile bilinen NPA ajansı, bugün düzenlenen hava saldırısında 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Rojava ajansları bombalanmanın yapıldığı yer DSG ve Rusya ordusunun ortak askeri üssüydü. Bombalamadan kısa bir süre önce Rus askerlerin üsten ayrıldığı kaydedildi.  

Bombardımana ilişkin ne Rus ne de DSG ne de Rojava yönetiminden resmi bir açıklama gelmedi.

Öte yandan SİHA’ların Kamışlo’nun Derik ve Tirbespî ilçelerindeki petrol gaz sahalarını bombaladığı bildirildi.

Kamişlo’nun Çilaxa ilçesine bağlı Girhok köyüne yönelik saldırıda Dicle petrol istasyonu hedef alındı. Bu saldırıda da 2 mühendis yaralandı. Asir Setam ve Ebdulkerim Ebdo adındaki mühendisler Girkê Legê ile Kamişlo’deki hastanelere kaldırıldı.

Kamişlo’ya bağlı Meşref köyünde bir aracın hedef alınması sonucu 3  sivil yaralandı. 

Ebdurehman el-Ehmed (22), İbrahim el-Mihemed (43), Ebdulmunim Xelîfe (28) ve Ziyad el-Hebîb (35) adlı işçiler ise Tirbespiyê güneyinde araçlarıyla seyir halindeyken hedef alındı. Yaralanan işçiler Tirbespiyê’de Heyva Sor a Kurd merkezine kaldırıldı.

Dirbêsiyê’nin Zêdiyê köyünde SİHA saldırısında yaralanan yurttaşlar, ilçedeki hastaneye kaldırıldı.

Hastane yönetimlerinden alınan bilgilere göre bazı yaralıların durumu ağırdır.