Rojava'da IŞİD'li kadınlar silahlı isyan başlattı: 1 ölü, 7 yaralı

Rojava'da IŞİD'li kadınlar silahlı isyan başlattı: 1 ölü, 7 yaralı

Rojava’nın Hol Kampı'nda IŞİD üyesi kadınların İç Güvenlik Güçleri’ne ateş açması sonucu 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. 50 IŞİD’li kadın tutuklandı.

Rojava’daki ajansların haberine göre; dün Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolündeki Hesekê kentinde bulunan Hol Kampı'nda kalan IŞİD’li kadınların İç Güvenlik Güçleri’ne ateş açması sonucu çatışmaların yaşandığı bildirildi.  15 dakika süren çatışmada IŞİD’li bir kadının öldüğü, 7’sinin de yaralandığı, 50 IŞİD’li kadının ise güvenlik güçlerince gözaltında alındığı kaydedildi.

Ayrıca Hol Kampı'nda bulunan IŞİD’lilerin ailelerinden oluşan 50 kadının gizli bir mahkeme kurduğu, kampta kendi kurallarına uymayan kadınları yargıladıkları ve cezalandırıldıkları belirtiliyor.

“El Muhacirat” adlı bölümde gizli mahkeme yapılanması kuran ve kampta karışıklık çıkaran IŞİD’li 50 kadının İç Güvenlik Güçleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi. IŞİD’li kadınların kampa nasıl silah getirdikleri ise henüz bilinmiyor.

Rojava’nın Hesekê kentine 45 km mesafedeki Hol Kampı'nda IŞİD’e katılanların aileleri ve çocukları yer alıyor. Kampta 71 binin üzerinde kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.