Rojavalı Kürt, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı oldu

1983 yılında Rojava’nın Qamışlo kentinde doğan Mike Josef, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Rojavalı Kürt, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı oldu

Rojava’nın Qamışlo kentinde doğan Mike Josef, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Kesin olmayan sonuçlara göre kırk yaşındaki Sosyal Demokrat siyasetçi, ikinci tur seçimlerinde oyların yaklaşık yüzde 51,7’sini, rakibi Uwe Becker (CDU) ise yüzde 48,3’ünü aldı.

İlk tur oylamada Josef yüzde 24, Uwe Becker ise yüzde 34,5 oranında oy almıştı.

Mike Josef, SPD, Yeşiller, FDP ve Volt’tan oluşan dört partili belediye koalisyonunda kentsel gelişimden sorumlu encümen olarak görev yapıyordu.

Seçildikten sonra duygularını dile getiren Josef , “Gerçekten çok duygulandım ve minnettarlıktan başka bir şey hissetmiyorum, Tüm Frankfurt halkının Belediye Başkanı olmak istiyorum. Bu sorumluluğun bana verilmesi benim için bir onurdur” ifadelerini kullandı.

Mike Josef kimdir?

Josef, 1983 yılında Rojava’nın Qamışlo kentinde doğdu. Hıristiyan azınlığın bir parçası olan ailesi 1987 yılında ülkeyi terk etti. 1999 yılında Ulm-Wiblingen’deki Albert-Einstein-Realschule’de ortaokul bitirme sertifikasını aldı ve 2002 yılında Neu-Ulm’daki Fachoberschule’de ileri teknik üniversite giriş yeterliliğini elde etti. 2002-2003 yılları arasında Ulm’deki Alman Kızılhaçı’nda sivil hizmette bulundu.

Josef 2004 yılından itibaren Frankfurt’taki Goethe Üniversitesi’nde siyaset bilimi, tarih ve hukuk okudu ve 2010 yılında siyaset bilimi bölümünden mezun oldu.

2013’ten 11 Kasım 2022’ye kadar Frankfurt SPD’nin başkanlığını üstlenen Mike Josef, evli ve iki oğlu var.