Rojavalı Kürt kaleci Beşiktaş’ı reddetti!

14 yaşındaki Ahmed Osman İsviçre’nin Basel Kulübü’nde forma giyiyor. Son dönemde yıldızı iyice parlayan Osman’a Beşiktaş’tan da teklif geldi. Ancak onun gözü Avrupa’da…

Rojavalı Kürt kaleci Beşiktaş’ı reddetti!
Futbola olan merakı nedeniyle ülkenin en önemli takımlarından biri olan Basel Futbol Kulübü altyapısına alınan Osman, 11 Aralık 2019 yılında Basel ile resmi sözleşme imzaladı. 
 
Ahmed Osman, antrenmanlardaki disiplini ve karşılaşmalarda gösterdiği başarılı performansı ile şimdiden Avrupa’nın dev kulüplerinin radarına girmiş durumda. 
 
Rûdaw TV’ye konuk olan Osman, yedi yaşından beri futbola merakı olduğunu söylüyor.
 
İlerde milli takıma seçilirse eğer Suriye değil İsviçre milli takımını tercih edeceğini belirten Osman, “Birgün Liverpool’un kalesini korumak istiyorum” diyor.
 
Ahmed Osman, şimdiye kadar birçok kulübün kendisine teklifte bulunduğunu da belirterek, “Türkiye’den de teklifler geldi. Mesela Beşiktaş teklifte bulundu ama kabul etmedim. Çünkü Kürt'üm ve ayrıca Avrupa’da kariyer yapmak istiyorum” diye belirtiyor. 
 
Baba Osman Tırbespi de oğlunun başarılı olmak için çok çalıştığını söylüyor:
 
“Oğlumun 21 numaralı formayı gittiği her yerde başarı ile terletmesini istiyorum. 21 numarayı ise bizim için 21 Mart Newroz günü olduğu için tercih ediyorum.”
 
 

 

Rudaw