Rojava'ya harekatta 7. gün: Bölgelerde yaşanan gelişmeler...

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan harekatın 7’inci gününde, Resulayn'ın doğusunda çatışmalar yoğunlaştı.

Rojava'ya harekatta 7. gün: Bölgelerde yaşanan gelişmeler...

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan harekatın 7’inci gününde, Serêkanîyê'nin (Resulayn) doğusunda çatışmalar yoğunlaştı.

Dün akşam saat 19.00 sıralarına kadar Serêkanîyê bölgesine dönük yoğun bombardıman sürdü. Saat 19.00 sonrası bölgede şiddetli çatışmalar yaşanmaya başlandı. Serêkanîyê'de yaşanan şiddetli çatışmalar sabaha kadar devam etti. Çatışma sesleri Ceylanpınar ilçe merkezinden de duyuldu. Sınır hattında da çatışmalar yaşanıyor.

Türk devleti ve Türkiye destekli çeteler dün bölgeye büyük yığınaklar yapmasına rağmen, Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG) direnişi karşısında ilerleme sağlayamadılar.

Serêkaniyê’nin batı ve doğu cephelerinden kent merkezine dönük saldırı hazırlığı yapan Türk askeri ve ÖSO üyelerine dönük DSG savaşçıları tarafından eylem düzenlendi. Eylemde bir panzer imha edilirken, çok sayıda çete öldürüldü ve yaralandı.

Bu sabah ise çatışmalar Serêkanîyê'nin doğusundaki bölgede yoğunlaştı. Türkiye'nin İHA’larla tespit ettiği hedefler obüslerle vuruldu. 

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, operasyonların 4’üncü gününde Serêkanîyê şehir merkezinin ele geçirildiğini açıklamış, DSG ise bu iddiayı yalanlamıştı.. Aradan 3 gün geçmesine rağmen Serêkanîyê'de göğüs göğüse çatışmalar devam ediyor. Tünellerde gizlenen YPG’liler tünellerden çıkarak Türkiye askeri ve ÖSO cihatçıları ile çatışıyor.

Bugün yaşanan çatışmalarda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Serêkanîyê'nin doğusunda anlık gelen istihbarat raporları ve İHA’larla tespit edilen 50’ye yakın bölgeye hava saldırıları ve obüslerle topçu atışı yaptığı bildirildi.

Kobanê

Türkiye'nin sabah saatlerinde Kobanê’nin batısındaki Siftek, Boban, Xorxirê, Qeremox ve Şikeftê köylerini topçu atışları ve obüslerle bombaladığı, DSG savaşçılarının da saldırılara karşılık verdiği öğrenildi.

Cerablus’un güneyindeki Emarne köyünde konumlanan Türk devleti ve Türkiye destekli gruplar, Fırat Nehri kıyısında bulunan Kobanê’nin köylerine top atışı yapıyor.

Anha'da yer alan haberde, DSG güçlerinin, Boban ve Siftekê köylerinin karşısında bulunan Türk ordusuna ait noktaları vurduğu, Cerablus’ta Fırat Nehri’nin doğusuna sızmaya çalışan Türk devleti ve cihatçılara karşılık vererek saldırıları boşa çıkardığı dile getirildi.

Menbiç

Türk Ordusu ve ona bağlı grupların, bu sabah Menbic’in Um Edeset El Farat köyünü bombaladığı, bombardımanda 2 sivilin hayatını kaybettiği, 13 sivilin de yaralandığı öğrenildi.

Türk Ordusu'nun onlarca top ve roket atışı yaparak bombaladığı köyde saldırısı sonucu Ehmed Abdullah ve Mihemed Abdullah El Seferî adlı 2 sivil hayatını kaybetti. Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 13 sivil ise yaralandı.

Yaralılar Menbic kentindeki Fırat Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı, yaralılardan 3’ünün durumun ağır olduğu öğrenildi.

Girê Spî

Girê Spi’ye bağlı Eyn El Arus köyünde, Türkiye destekli gruplara ait bir araca sabotaj eylemi düzenlendiği, saldırı sonucu 4 cihatçının öldürüldüğü, Yabse köyünde de cihatçılara ait Sukkariyê köyüne giden bir konvoya yapılan saldırıda çok sayıda cihatçının öldürüldüğü ileri sürüldü.

Amudê ve Dirbêsîyê

Türk Ordusu'na ait keşif uçaklarının, Amûdê ve Dirbêsiyê semalarında yoğun keşif uçuşu yaptığı, buralara saldırı hazırlığında olduğu bildirildi.