Rojîn’in yeni klibinde 500 Ezidi Kürt rol alıyor

Ünlü Kürt sanatçı Rojîn şu sıralar Ezidilerin kutsal mekanı Laleş’te yeni bir klip çekiyor. Rojîn’in klip çekimlerine 500 Ezidi Kürt de rol alıyor.

Rojîn’in yeni klibinde 500 Ezidi Kürt rol alıyor

Sanatçı Rojîn, Ezidi Kürtlerin kültürünü anlattığı şarkısı için klip çekimlerine başladı. Ses kaydının Türkiye’de yapıldığı şarkının klibi ise Laleş’te çekiliyor. Klipte 500 Ezidi Kürt genç yer alıyor.

Rûdaw’a konuşan Rojîn, “Bu kızlarımızın yaşadığı bizim yaramızdır, ülkemiz için büyük bir yaradır. Yaralarımızı sevgiyle, neşeyle, mutlulukla saracak, onlara yardım edeceğiz. Biz de anlamlı bir kliple Laleş’te Kürt kültürünü göstermek istiyoruz. Mesajımız şu, kızlarımız müzik ile sesini yükseltiyor ve ne yaparsanız yapın, biz ayaktayız, biz varız ve var olacağız diyor.”

Klip, Ezidi Kürtlerin sahip olduğu kültürün güzelliğini, toplumsal adaletini ve görüşlerini anlatıyor. Klipte Feryal Hasan ile Fazıl Beşar isimli gençler gelin ve damat rolü üstleniyor ve geleneksel kıyafetler içerisinde eski düğünlerin nasıl yapıldığını gösteriyor.

Klipte rol alan Ferya Hasan, “Örf ve adetlerimizin unutulmaması için böyle bir çalışmada yer aldık ve çok mutlu olduk. Geleneksel Ezidi kıyafetleri giydiğimiz için de çok mutluyuz” dedi.

Ağustos 2014'te Şengal’de yaşanan büyük felaketin ardından Laleş tapınağı ilk kez kapılarını böyle bir çalışma için açıyor.

Ezidi miri Dasin Mir Faruk Beg de, “Bu klip kültürümüzü anlatan bir çalışma. Klipte yer alan kızlarımızın birçoğu IŞİD'den kurtarılanlanlar ve bu çalışmaya katılarak mutlu olmalarını istedik” diye konuştu.

Şu ana kadar 9 albümü bulunan sanatçı Rojîn’in, 3 filmi ve 25 tiyatro oyunu var.