Rubin'den ''Bilal Erdoğan tutuklanacak'' iması

15 Temmuz darbesini önceden yazan ABD'li yazar yazar ve eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin'in Twitter hesabından yaptığı son ''Bilal erdoğan'' paylaşımı tartışma yarattı.

Rubin'den ''Bilal Erdoğan tutuklanacak'' iması

Eski ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi Michael Rubin sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "1. Reza Sarraf 2. Mehmet Hakan Atilla 3. Bilal Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Rubin'in paylaşımında ismini saydığı 3 kişiden Reza Sarraf ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmaları, akıllara 'Bilal Erdoğan'a yönelik bir hamle mi geliyor?' sorusunu getirdi.

Michael Rubin Amerikan Girişim Enstitüsü adlı kuruluşta çalışmaktadır. Ayrıca Amerikan Donanması Askeri Akademisinde öğretmenlik ve Amerika'da yayınlanan Middle East Quarterly dergisinin editörlüğünü yapmaktadır.

2000 ve 2001 yıllarında Çekiç Güç uygulaması sırasında Kürdistan Bölgesel Yönetimde Süleymaniye, Hewler ve Duhok Üniversitesinde hocalık yaptı. 2002 ile 2004 yılları arasında Amerikan Savunma Bakanlığında Ortadoğu konusunda danışmanlık yaptı. Bağdat'ın düşmesinden sonra, 2003 ve 2004 yıllarında Irak'taki Koalisyon Yönetiminde görev aldı.

Rubin'in, Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The New Republic, National Review, ve The Weekly Standard adlı gazete ve mecmualarda Ortadoğu hakkında yazılar yazmakta.