Rus güçleri Haseke'de ABD güçleriyle karşı karşıya geldi

Heseke'de dün Rus ve ABD güçleri arasında neredeyse çatışmaya dönüşecek olan yeni bir olay yaşandı. Moskova ve Washington birbirlerini çatışmasızlık anlaşmalarını ihlal etmekle suçladı.

Rus güçleri Haseke'de ABD güçleriyle karşı karşıya geldi
Rusya Savunma Bakanlığı, Rojava'da bulunan Rus askeri polis birliklerinin perşembe günü çatışmasızlık anlaşmalarını ihlal eden bir ABD askeri konvoyunu durdurduğunu bildirdi.
 
Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Aleksandr Karpov, basına yaptığı açıklamada, “Suriye topraklarında yasadışı bir şekilde bulunan ABD güçlerinin Rojava'nın Heseke kentinde çatışmasızlık protokollerine yönelik yeni bir ihlalde bulunduğu gözlemlendi” ifadesini kullandı.
 
Karpov, 6 adet zırhlı askeri araçtan oluşan ABD konvoyunun koordinasyon kurmadan ve herhangi bir ön bilgi vermeden M4 karayolu üzerinde batı yönünde devriye gezdiğini belirtti.
 
Karpov, “Konvoy Rus askeri polis devriyesi tarafından durduruldu ve tersi istikamete yönlendirildi” dedi.
 
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jessica Maxwell, Rus haber ajansı Tass muhabirinin olayla ilgili yönelttiği soruya, konu hakkında Savunma Bakanlığı’nın elinde bilgi olmadığı yanıtını verdi.
 
 
Şarkul Avsat