Rus havayolu şirketi yıl sonuna kadar Türkiye'ye uçuşları iptal etti

Türkiye'ye Rus turist gönderilmesini engelleyen kararlara bir yenisi daha eklendi. Ankara, Moskova'ya çıkarma yaparak, Rus turistlerin koronavirüs nedeniyle turizm sezonu boyunca Türkiye'ye gelmesini engelleyen uygulamanın kaldırılmasına çalışırken, bir darbe de Rus havayolu şirketi S7'den geldi.

Rus havayolu şirketi yıl sonuna kadar Türkiye'ye uçuşları iptal etti

S7, 2021 yaz sezonu boyunca Türkiye'ye yönelik tüm uçuşları iptal ettiğini duyurdu.

Havayolu temsilcisi uçuş yasağıyla ilgili, 'Türkiye’deki salgın durumunun belirsizliği nedeniyle' 2021 yaz sezonu sonuna kadar Türkiye'ye yapılacak tüm uçuşları iptal ettiklerini açıkladı.

Şirket, Türkiye yönelik uçuşların, "Ülkedeki Epidemiyolojik durumun düzelmesi ve hava trafiğinin de normale dönmesiyle devam edebileceğini" belirtti.

Öte yandan, Rusya merkezli Aeroflot havayolu şirketi de dün akşam saatlerinde Türkiye yönlü tüm uçak biletlerini satıştan kaldırdığını duyurmuştu. Şirket sözcüsü Mikhail Demin yaptığı açıklamada, "Haftada iki gün İstanbul’a yönelik olarak düzenlenen uçuşlar dışında, haziran ayı için tüm satışları durdurduk ve olası iptaller nedeniyle Türkiye’ye yönelik tüm uçuşları iptal ettik" ifadelerine yer verdi.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz