Rus Medyası: Rus savaş uçakları, Türk F-16'sının DSG'ye saldırısını engellediler

Rus havacılık yayınları Avia.Pro'da yer alan bir haberde, Rus Hava Kuvvetlerinin bu hafta Suriye hava sahası üzerinden uçan bir Türk savaş uçağına müdahale ettiği iddia edildi.

Rus Medyası: Rus savaş uçakları, Türk F-16'sının DSG'ye saldırısını engellediler

Rus havacılık yayınları Avia.Pro'da yer alan bir makalede,  Rus Hava Kuvvetlerinin bu hafta Suriye hava sahası üzerinden uçan bir Türk savaş uçağına müdahale ettiği iddia edildi.

Avia.Pro makalesine göre, bir Türk F-16, Rus Hava Kuvvetleri'ne ait Su-35 jetleri, Menbiç'deki Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG) merkezini bombalamaya çalışan bir Türk F-16 savaş uçağınıın önünü keserek müdahale ettikleri dile getirildi.

“Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-16 savaş uçağının Menbiç'deki Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG) merkezine saldırıda bulunma girişimi, başarısızlıkla sonuçlandı. Bunun nedeni, Türk savaş uçaklarına müdahale eden ve saldırı görevlerini tamamlamalarını engelleyen Rus Su-35 uçaklarının ortaya çıkması ve müdahelesiydi.” ifadelerine yer verilerek şöyle devam edildi:

“Halihazırda, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının Suriye hava sahasında olup olmadığı veya Türk hava sahasının içinde uçup uçmadığı bilinmemektedir, ancak bu, Rus savaş uçaklarının, Arap cumhuriyetinin topraklarını istila etmeyi amaçlayan Türkiye ile yüzleşmeye hazır olduğunu göstermektedir."

Bu arada, son günlerde, Türk Hava Kuvvetleri, DSG’nin Serêkanîyê (Resulayn) şehir içindeki konumlarını defalarca vurdu. Bu saldırılar, Türk destekli cihatçıların son birkaç gün içinde ilerlemelerini engelledikleri için DSG güçlerinin savunmasını zayıflatmayı amaçlıyor.