Russia Today'den 'Kürdistan' anketi

Russia Today'den 'Kürdistan' anketi

Rusya’nın yarı resmi TV kanalı Russia Today, Kürdistan Federal Devleti için anket açtı. Devam eden anket sonuçlarına göre yüzde 60 Kürdistan Federal Devleti’ni destekliyor.

Kürdistan Bölgesi’nde 2 yıl önce yapılan bağımsızlık referandumu 25 Eylül 2017’de gerçekleşmişti. Yapılan oylama sonucu yüzde 92.73 evet oyu çıkmıştı. Halkın yüksek oranda evet oyu kullandığı referendum. Başta Kürdistan Bölgesi ile sınırları olan Türkiye, İran ve Irak tarafından sert tepkilere yol açarak Kürdistan Bölgesi ile ilişkiler alt noktaya çekilmişti. Aynı zamanda referendum sonuçları Dünya gündeminin önemli maddeleri haline gelmişti.

Kürdistan’ın bağımsızlık referandumundan 2 yıl sonra, Rusya’nın yarı resmi TV kanalı Russia Today, Kürdistan Federe Devleti için anket açtı. Kürt Federal Yapılanmasını destekliyor musunuz? sorusuna üç milyona yakın oy kullanıldığı gözlendi.

Buna göre, “Evet” oyları yaklaşık yüzde 60 önde bulunuyor. Russia Today, dünya basınının sahadaki izlenimlerinin yanında kendi okuyucularından da görüş aldığı uygulamalarının son örneğini Kürdistan bağımsızlık referandumunda yapmıştı.

RT, internet sitesi aracılığıyla okuyucularına bağımsız Kürdistan ve o yıl içerisinde yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna ilişkin görüşlerini sormuştu.

Kürdistan’da bağımsızlık referandumuna doğru gitmesi ve Erbil’in bağımsızlık girişimini Irak’ın geleceği açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna yüzde 90 oranında “Evet” yanıtını verilmişti.