Rusya '600 asker öldürüldü' dedi, Ukrayna 'can kaybı' yok dedi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın geçici kışla olarak kullandığı bir noktanın füzeyle hedef alındığını ve 600 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya '600 asker öldürüldü' dedi, Ukrayna 'can kaybı' yok dedi
Rusya, Ukrayna’da ilan ettiği tek taraflı ateşkesin son bulmasının ardından saldırılarını yoğunlaştırdı. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın geçici kışla olarak kullandığı bir noktanın füzeyle hedef alındığını ve 600 askerin öldürüldüğünü açıkladı.
 
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya ait geçici bir kışlaya düzenlenen füze saldırısında 600’den fazla askerin öldürüldüğünü savundu. Saldırının, Ukrayna’nın önceki haftaki kışla saldırısına misilleme olarak düzenlendiği ifade edildi.
 
Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Sergey Kiriyenko, Ukrayna’daki “özel askeri operasyonu” zafer kazanana dek sürdüreceklerini söyledi.
 
TASS ajansının haberine göre, Kiriyenko “Devlet Başkanı Putin tarafından özel askeri operasyon için belirlenen görevler tamamlanacak. Ve kesinlikle bir zafer olacak” ifadelerini kullandı.
UKRAYNA: CAN KAYBI YOK

Ukrayna'nın Donetsk bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Pavlo Kirilenko, Rus ordusunun Kramatorsk şehrine 7 füze attığını, saldırıda can kaybının olmadığını belirtti.

Kirilenko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Rusya'ya karşı devam eden savaş kapsamında Donetsk cephesindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Rus güçlerinin Donetsk bölgesine bağlı Kramatorsk ve Konstantinovka şehirlerine füze saldırıları düzenlediğini aktaran Kirilenko, şu ifadeleri kullandı:

"Düşman gece yarısından sonra, Kramatorsk'a 7 ve Konstantinovka'ya 2 roket saldırısı düzenledi. Kramatorsk'ta bir eğitim kurumu, bir sanayi tesisi ve bir garaj, Konstantinovka'da da bir sanayi bölgesi hasar gördü. Neyse ki can kaybı olmadı."

Kirilenko, Rus kuvvetlerinin ayrıca bölgedeki Horlivka şehrine de saldırdığını, bir sivilin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

UKRAYNA SALDIRISINDA 63 RUS ASKERİ ÖLMÜŞTÜ

Rusya, geçtiğimiz günlerde Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesinde Makeyevka yerleşim birimi yakınlarında Rus Silahlı Kuvvetleri'nin geçici konuşlandığı noktalardan birine saldırdığını bildirerek, 63 Rus askerin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.