Rusya duyurdu! Kiev'in batısıyla bağlantısı kesildi

- Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun, Kiev’in kuzeyindeki Çernigiv kentini ablukaya aldığını söyledi. Konaşenkov, “Halihazırda, Rus ordusu Çernigiv kentinin kuşatmasını başarıyla tamamlamıştır” dedi.

Rusya duyurdu! Kiev'in batısıyla bağlantısı kesildi

Dünden bu yana çatışmaların yaşandığı Gostomel hava üssüne dair de bilgi veren Konaşenkov, “Rus ordusu 24 Şubat’ta Gostomel hava üssü yakınlarına başarılı bir indirme gerçekleştirmiştir. Havalimanı ele geçirilirken, Ukrayna’nın özel birliklerine ait 200 milliyetçi öldürülmüştür. Rus tarafında kayıp yoktur” diye konuştu.

Konaşenkov, havalimanının ele geçirilmesiyle Kiev’in batısıyla bağlantının kesildiğini belirterek, “Hava indirme birliklerinin Gostomel hava üssündeki unsurlarla birleşmesiyle, Kiev'in batısıyla bağlantısı kesildi” dedi.

Rus sabotaj grupları şehre girdi

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yeniden siren sesleri duyuldu. Yerel saatle 14.33'te başlayan sirenler yaklaşık 2-3 dakika çaldı. Sabah saatlerinde de sirenler çalınmıştı.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, şehrin bazı noktalarında patlama ve silah sesleri duyulduğunu, Rusya sabotaj gruplarının başkente girdiğini ifade etti.

Bu nedenle şehrin savunma safhasına geçtiğini açıklayan Kliçko, şehri koruyabilecek herkesi Kiev'in savunmasına yardım etmeye çağırdı.

Kliçko, halkı ev ya da sığınaklar civarında kalmaya çağırarak, su ve yiyecek depolanmasını tavsiye etti.

Kiev'de 04.20'den sonra da art arda patlamalar yaşanmıştı. Ayrıca 06.17'de ve 06.42'den sonra da patlamalar gerçekleşmişti.

Rusya'nın askeri operasyonunda bazı konutların roket düşmesi sonucu hasar aldığı belirtilirken, 8 sivilin yaralandığı açıklanmıştı.