Rusya: El Nusra , İdlib'de Suriye ordusu mevzilerine saldırdı

Rusya: El Nusra , İdlib'de Suriye ordusu mevzilerine saldırdı

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin Başkanı Aleksandr Şerbitskiy, El Nusra Cephesi’nin İdlib'deki Suriye ordusu mevzilerine saldırı düzenlediğini belirtti.

Basın toplantısı düzenleyen Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin Başkanı Aleksandr Şerbitskiy, El Nusra mensuplarının İdlib'in Hamrat köyünde Suriye ordusu mevzilerini hedef aldığını söyledi.

Şerbitskiy, "Tüm saldırılar püskürtüldü ve militanların insan gücüne ve teçhizatına ciddi bir darbe vuruldu. Suriye ordusu da kayıplar verdi" dedi.

İdlib'in güney bölgelerindeki durumun “silahlı kişilerin bitmek bilmeyen provokasyonları nedeniyle kötüye gittiğini” kaydeden Şerbitskiy, "Rusya, İdlib'de sadece temmuz ayında 140'tan fazla ateşkes ihlali tespit etti. Ateşkes anlaşmasının arkasına gizlenen militanlar, askeri potansiyellerini artırıyor" diye konuştu.

Şerbitskiy, İdlib'de oluşan durumun bölgedeki silahlı kişilerin imhası için Rusya ve Türkiye'nin çabalarını birleştirmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

Rus askeri yetkili, son 24 saat içinde Türkiye'nin kontrolü altındaki yasadışı grupların ateşkes ihlalinde bulunmadığını ancak El Nusra'ya ait mevzilerden 9 yerleşim birimine ateş açıldığını da ekledi.