Rusya: Kürt meselesi, Ortadoğu istikrarı için çok önemli bir konu...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ortadoğu'daki durumu istikrara kavuşturmak açısından Kürt sorununun kilit öneme sahip olduğunu belirterek, Rusya'nın Suriye'de hükümetle Kürtler arasındaki görüşmelere aracılık ettiğini açıkladı.

Rusya: Kürt meselesi, Ortadoğu istikrarı için çok önemli bir konu...

Rus basınına konuşan Lavrov, bölgede yaşanan gelişmeler, Suriye'deki durum ve NATO faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

'Kürt Sorunu Kilit Önem Taşıyor'

Suriye'de devlet yapısını korumak ve tüm Ortadoğu'daki durumu istikrara kavuşturmak açısından Kürt sorununun kilit öneme sahip olduğunu söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı, şöyle konuştu: "Suriye'deki müdahalemiz, bu ülkedeki tüm etnik gruplar ve mezheplerin barış ve uyum içinde yaşaması ve birleşik bir ülkede kendini rahat hissetmesi için gereken uzlaşıyı bulmayı öngörüyor."

Suriye Hükümeti ve Kürtler Arasında 4 Görüşme

Lavrov, Rusya'nın birleşik bir devleti koruma amacıyla Suriye hükümeti ve Suriyeli Kürtler arasında diyaloğun kurulmasına yardımcı olduğu belirterek, geçen yılın Haziran — Aralık döneminde 4 görüşmenin düzenlendiğini aktardı.

Bu diyaloğun yararlı olduğunu kaydeden Rus bakan, "Anlaşmanın sağlanması için büyük potansiyel görüyoruz. Tarafların tutumunda var olan çok sayıda ortak payda ve son zamanlarda gözlemlediğimiz yapıcı eğilimler bunu kanıtlıyor" diye konuştu.