Rusya: Türkiye ve Suriye arasında görüşme düzenlemeye hazırız

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, "Moskova, Ankara ile Şam arasındaki ilişkileri normalleştirmek istiyor. Onlar da ister ve buna ihtiyaç duyarlarsa bunun koşullarını ve hazırlıklarını sağlamaya hazırız" dedi.

Rusya: Türkiye ve Suriye arasında görüşme düzenlemeye hazırız

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi düşüncesini desteklediklerini ve gerekmesi halinde bu görüşme için platform sağlayabileceklerini belirtti.

İran resmi ajansı İRNA’nın haberine göre Bogdanov, Suriye ve Türkiye dışişleri bakanlarının bir araya gelmeleri olasılığına ilişkin bir soru karşısında, “Tabii ki böyle bir görüşmenin yararlı olacağını düşünüyoruz. Burada temasların yeniden sağlanmasından bahsediyoruz. Şimdilik bu temaslar sadece savunma bakanlıkları ve istihbarat servisleri üstünden kuruldu. Söz konusu temasları destekliyoruz ve bir araya gelmeleri ve belirli pozisyonlarda ortak paydalar bulmaları için tarafları teşvik ediyoruz” dedi.

Bogdanov, “Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme konusunu görüşmeye hazır olmasını memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın Beşar Esad'ın Semerkant'taki Şanghay Zirvesi'ne katılması halinde onunla görüşmeye hazır olduğunu söylediğini aktarmıştı.