Rusya'dan ABD'ye "Irak, Libya ve Suriye" mesajı!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Arap Birliği'nin Ukrayna'dan sorumlu Temas Grubu ile başkent Moskova'da toplantı gerçekleştirdi.

Rusya'dan ABD'ye "Irak, Libya ve Suriye" mesajı!
ABD'nin Irak, Libya ve Suriye'yi dağıttığını belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Amerikan siyasetçilerin vicdanları iyi durumda değil" ifadesini kullandı.
 
Yapıan toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Lavrov, Rusya ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika ülkeleri arasındaki ilişkilere değinerek, "İlişkilerimizi Ukrayna'daki durum değil, Batı'nın Rusya'ya yönelik yasa dışı ve benzeri görülmemiş yaptırımları etkiliyor. Bu yaptırımlar, her şeyden önce dünya ekonomisine sert şekilde vuruyor" sözlerine yer verdi.
 
Lavrov, Ukrayna'nın Buça kentinde çekilen görüntüleri değerlendirerek, "Ukrayna'da yalan haberlerin yapılması ve bunun üzerin propaganda kampanyasının başlatılmasıyla ilgili birçok örnek var" açıklamasında bulundu.
 
Ayrıca Lavrov açıklamasında, benzer olayın Ukrayna'nın Mariupol'deki doğum hastanesinde geçen ay yaşandığını savunarak, "Geçen ay Mariupol'deki doğum hastanesiyle ilgili durumu trajedi olarak gösterme yönündeki girişimleri ortaya çıkardığımız gibi bu tür yalan haberleri ortaya çıkaracağız" dedi.