Rusya'dan DSG açıklaması

Rusya'dan DSG açıklaması

Türkiye’nin Rusya ile Soçi’de 22 Ekim’de yaptığı anlaşmasına ilişkin açıklamada bulunan Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nin (DSG) sınırın 30 kilometre altına çekildiğini söyledi.

Rusya'daki yabancı askeri ataşelerle bir araya gelen Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Suriye Demokratik Güçleri’nin Rusya ile Türkiye arasında sağlanan mutabakat gereği 30 kilometre gerisine çekildiğini açıkladı. Gerasimov, DSG'nin çekildiği Kobanê ve Cezire bölgelerine Suriye sınır muhafızları ile Rus askeri polisinin girdiğini söyledi.

Gerasimov, 3 Kasım'da Türk-Rus Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin kurulduğunu ve ortak devriyelerin düzenlendiğini ifade etti.

Rusya’nın Suriye’deki asker sayısını arttırmayacağını ifade eden Gerasimov, Suriye’de bulunan Rus birliklerindeki asker ve teçhizatın, Suriye ordusuna uluslararası terör örgütleriyle mücadelesinde yeterli olduğunu, Hmeymim ve Tartus’daki Rus askeri üslerinde bulunan asker sayılarında da bir değişim olmayacağını sözlerine ekledi.