Rusya, Kırım'a 50'den fazla savaş uçağı yolladı

Rusya Kırım’daki askeri varlığını artırmaya devam ederken Rus ordusunun işgal altındaki yarımadaya 50’den fazla saldırı uçağı sevk ettiği bildirildi.

Rusya, Kırım'a 50'den fazla savaş uçağı yolladı

Rusya Güney Askeri Bölgesi basın bürosundan yapılan açıklamada, Rusya'nın Stavropol bölgesinden işgal edilen Kırım Yarımadası'na 50'den fazla savaş uçağının sevk edildiğini duyuruldu.

Kırım haber ajansının aktardığına göre açıklamada Kırım'a sevkedilen uçaklar arasında Su-24M, Su-25SM ve SU-34 bombardıman uçakları ayrıca Su-27SM, Su-30SM avcı uçaklarının yer aldığı belirtildi.

Rusya'nin Kirim'a Askeri Yiğinaği Sürüyor

Daha önce Rusya'nın, 2008 Güney Osetya Savaşı'na ve 2014 yılında Donbas'taki çatışmalara katılan birliklerin Rus işgali altındaki Kırım'a sevk edildiği bildirilmişti.

Rusya Tatbikat Gerekçesiyle Karadeniz'in Bir Kismini Gemilere Kapatti

Rusya Federasyonunun askeri tatbikat gerekçesiyle Karadeniz'in bir kısmını 19 Nisan'dan itibaren 2021 Ekim ayına kadar yabancı devletlerin gemileri için kapatacağını açıklamıştı. Rusya'nın kapatma kararını kınayan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Bu, Rusya Ukrayna'nın egemenlik haklarını gasp etmek için uluslararası hukukun norm ve ilkelerini ihlal eden bir başka girişimdir.” ifadelerini kullandı.

15 Savaş Gemisi Karadeniz'de

Rusya'nın Güney Askeri Bölgesi basın servisinin dün yaptığı açıklamada, Hazar Denizi Filosuna ait 15 savaş gemisinin Karadeniz'e gönderildiği bildirildi. Açıklamaya göre, savaş gemileri, Rus askeri güçlerinin denetiminde Karadeniz'e gönderildi.