Rusya’dan SMO mevzilerine hava saldırısı

Rusya, İdlib’te Suriye Ulusal Ordusu (SMO) olarak da bilinen Türkiye destekli muhalif gruplara hava saldırısı gerçekleştirdi

Rusya’dan SMO mevzilerine hava saldırısı

Pazartesi günü bir Rus savaş uçağı, Suriye Rejim güçleri ile muhalefet güçleri arasında karşılıklı bombardıman devam ederken, Suriye Ulusal Ordusu (SMO) olarak da bilinen Türkiye destekli muhalif grupların İdlib kırsalındaki bir mevzisini vurdu

Yerel basının haberine göre, bir Rus savaş uçağı, havadan havaya füzeyle, İdlib'in güneyindeki Zawiya Dağı'ndaki Kansafra kasabasının eteklerinde bir muhalif mevziyi bombaladı .

Ayrıca Suriye rejim güçleri topçu ve roket kullanarak, kuzeybatı Hama'daki El-Ghab Ovası bölgesindeki El-Qahira, el-Enkawi, Kulaidan, Khirbat al-Naqus ve Sirmaniyah köy ve kasabalarında muhalif mevzileri hedef aldı.

Rejim güçleri ayrıca İdlib'in güneyindeki Fatterah, Kafr Oweid, Sfuhen, Kansafra, Benin, Ruweiha ve el-Bara'nın eteklerindeki köy ve kasabalardaki mevzileri de hedef aldı.

Bombardıman, Halep'in batı kırsalındaki Tuqad, Şeyh Süleyman, Kafr Taal, Kafr Amma köy ve kasabalarında da mevzileri vurdu.

Bu bölgede gerilimi azaltmak için Mart 2020'de Rusya ile Türkiye arasında imzalanan ve askeri harekatın durdurulmasını öngören ateşkes anlaşması olmasına rağmen, SMO grupları ve hükümet güçleri arasında günlük bombardıman alışverişine tanık olmaya devam ediyor.